MALZEMELERKeki İçin:
4 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
4 Çorba K. Un
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Yarım Çay B. Soğuk Su
Kreması İçin:
3 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
3 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Pk. Vanilya
Üzeri İçin:
2 Muz
4 Kivi
1 Pk. Toz Şanti
1.5 Su B. Süt
Keki Islatmak İçin:
Ahududu Reçeli
HazirlanisiYumurta ve şeker mikser ile çırpılır. Yarım bardak soğuk su, un, kabartma tozu ve vanilya katılıp çırpmaya devam edilir.
Çırptıktan sonra yağlı kaıt serili kare kek kalıbımıza kekimizi döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirilir. 20 dk. dan sonra derece 160 a düşürülüp 10 dk. daha pişirilir. Kreması için, süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ufak bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Şantiyi 1.5 su bardağı süt ile mikser yardımıyla çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz. Pişen kekimizi soğuduktan sonra bıçak ile 3'e bölüyoruz. Alt tabanı ahududu reçeli ile ıslatıp kremamızdan sürüyoruz.
Üzerine doğramış olduğumuz meyvelerimizi yerleştirip kesilmiş diğer keki üzerine kapatıyoruz. Aynı işlemi diğer kat içinde uyguluyoruz. En üste son tabanımıza kapattıkta sonra krem şanti ve meyveler
ile istenildiği şekilde süslüyoruz.
Nuriye Dalda Kılıçaslan Hanım'ın tarifi
MALZEMELERKeki:
3 yumurta,
1,5 su bardagi seker,
1 su bardagi yag,
yarim s.b. süt,
2 s.b.
un, kabartma tozu vanilyasekeri..
Kreması
Krema ve şeker mikserle çırpılır.
Fatma Çetintaş Hanım'ın tarifi
MALZEMELERKEKİ:
4 YUMURTA
1 SU BAR.UN
1 SU BAR. SEKER
1 SU BAR. NİSASTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
180 DERECEDE 4O DK PİŞİRİYORUM YUMUSACIK OLUYOR
KEKİ PİŞİNCE 2YE AYIRIP VİŞNE SUYUYLA BİRAZ ISLATIYORUM KREMAYI SÜRÜP MEVSİM MEYVALARINDAN KOYUYORUM
KREMASI:
3 SU BARDAGI SÜT
YARIM SU BAR UN
YARIM SU BAR NİŞASTA
1SU BARDAGI SEKER
1 PAKET VANİLYA PİŞİRİLİP SOĞUMAYA BIRAKILIR SOĞUYUNCA 50 GR MARGARİN İLAVE EDİLİR(ODA SICAKLIGINDA)
Süsleme
KALAN KREMA VE 2 PAKET KREM ŞANTİYİ 1.5 SU BARDAĞI SÜTLE ÇIRPIP KREMANIN ÜZERİNE ŞANTİ SIKACAGIYLA SÜSLÜYORUM. AFİYET OLSUN
Emine İnceoğlu |
0 yorum:
Yorum Gönder