17 Kasım 2011 Perşembe

Açma

Esma Güzeler Canpolat Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
1 su bardagı ılık sut
1 su bardagı ılık su
1 paket yasmaya
2 tane yumurta
4 yemek kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
1 su bardagı sıvıyag

HAZIRLANIŞI
Unun ortası havuz seklınde acılıp unun uzerıne sekerı ve tuzu ekleyın. Havuzun ıcıne de sut ve suyla mayayı erıtın, daha sonra yagı ılave edıp cok katı olmayacak bır hamur elde edın ve mayalanmaya bırakın,daha sonra hamurdan parcalar alıp ıcını acıp margarın suruyorum ve buzup acma seklı verıyorum uzerınede yumurta sarısı surup tepsı mayası gelınce 200 derece fırına verıp cayın yanında yıyoruz...afıyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder