17 Kasım 2011 Perşembe

Gökkuşağı Tatlısı

Elif Şen Hanım'ın tarifi

MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu

Şerbeti:


3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
Bir dilim limon


HAZIRLANIŞI

- Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.

- Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayladiğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.

- Önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

- Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın.

- Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin.

- Bir bardak ile daireler çıkarın.

- Kalan hamurları 2 yemek kaşığı  kakao ve hindistancevizi ile karıştırın.

- Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıpelinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerineyerleştirin.

-Üzerlerini krem şanti, kaymak, meyve şekeri, kiraz şekerlemesi, antep fıstığı vs. ile süsleyerek servis yapın...

Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder