17 Kasım 2011 Perşembe

Kapama

Fatma Karter Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 paket piliç budu
tavuk suyu
tuz

Yapılışı
Butları haşlayın. Haşladıktan sonra tepsiye pirinci koyun her tarfa iyice yayın.(çiğ olarak ) Sonra üzerine butları dizin. Haşladığınız etin suyunu malzemenin üstünü geçecek şekilde koyun bir parmak kadar. Tuzu az gelirse biraz tuzda koyarsınız. Fırına sürün bunu 35-40 dk kadar. Güzel ve pratik isterseniz soslu da yapabilitsiniz.

Sosu için 
1 baş soğan.
sıvıyağ

Soğanı kavurun. İsteğe göre baharat koyun nane, karabiber, pul biber. Fırına vermeden önce dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder