18 Kasım 2011 Cuma

Kıymalı Galeta Unlu Açma Börek

Saliha Çetin Alkan Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
3 su bar.süt
1su bar.sıvıyağ
1pk yaş maya
aldığı kadar un
iç malzame isteğe göre hazırlanabilir.


YAPILIŞI:

Hamur yoğurulur.20 parçaya bölünür, küçük küçük açılır.10 tanesini aralarına eritilmiş margarin sürülürek üst üste koyulur, ikinci 10 taneye de aynı işlem yapılır. Poşetleyip bir gece dolapta bekletilir.10 taneyi birlikte bir yufka olarak açılır.Sigara böreği gibi 16 parçaya kesip iç malzemeyi koyup rulo yapılır. Önce süte sonra galeta ununa batırılıp tepsiye diz hafif pembeleşinceye dek pişirilir ..afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder