17 Kasım 2011 Perşembe

İncirli Cevizli Tatlı

Tuğba Demir Selalmaz Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
10 adet kuru incir
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Puding için ;
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri 
Yapılışı 
Kuru incirler 1-2 dk haşlanır ve küçük küçük doğranır,yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır,elmalar küçük küçük doğranır,bütün malzeme yumurta şeker karışımına eklenerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır ve yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına dökülür ve pişirilir.

Puding için labne hariç diğer malzemeler karıştırıp pişirilir,pişen pudinge labne eklenerek mikserle iyice çırpılır ve pişen kekin üzerine dökülerek en az 3-4 saat buzdolabın da dinlendirilir ve üzerine tarçın serpilerek servis yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder