MALZEMELER125 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞURUBU
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su
YAPILIŞI-Şurubu kaynatılıp soğumaya bırakılır
-Ayrı bir kapta oda sıcklığında margarin ve toz şeker iyice karıştırılır
-Sıvıyağ ve yumurta eklenip iyice karıştırılır
-Kabartma tozu,vanilya,un,kakao elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur
-Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
-180derece fırında çatlayana kadar pişirilir.
-Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartılır
-Toz antepfıstığı ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder