26 Kasım 2011 Cumartesi

Meyveli Jöleli Pasta

Hatice İlkay Kahraman Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
Kreması İçin ;
1 lt süt
1 su bard. yakın un
2 su bard. yakın şeker
1 yemek kaşığı nişasta
30 gr margarin
1 paket vanilya

Arası İçin ;
Kakaolu petibör

Üzeri İçin ;
1 paket Jöle
İsteğe göre meyveler

Yapılışı;
Tüm krema malzemelerini bir tencerede alıp 
kaynayana kadar karıştırıyoruz ve kaynayınca altını kapatıp ılıması için bir kenara alıyoruz.
Jölenin tarifini arkasını okuyarak yapıyoruz,
onu da ılıklaşana kadar bekletiyoruz.
Kelepçeli kalıbın (26 cm) altını folyoyla kaplıyoruz (servis tabağına rahat alınması için)
ilk önce ılık olan kremayı iyi bir şekilde karıştırıp yarısını kelepçeli kalıba döküyoruz sonra petibör bisküvileri dizip diğer kalan yarısını da üstüne döküyoruz.
İstediğimiz meyvaları istediğimiz şekilde üstüne dizerek
soğumaya bıraktığımız jöleyi de akışkan kıvama gelecek şekilde karıştırıp meyvaların üstüne döküyoruz
hazırladığımız pastayı buzlukta en az 3-4 saat bekletiyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder