26 Kasım 2011 Cumartesi

Ağlayan Kek

Zarife Devebacak Karakaş Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
- 4 yumurta 
-2 kahve fincanı şeker 
-1/2 limon suyu 
-3 yemek kaşığı kakao 
-1 paket kabartma tozu 
-2,5 kahve fincanı un

Üzeri için:

- 2 su bardağı süt 
-1 paket krem şanti

Çikolata sosu için

- 1 su bardağı süt 
-1 su bardağı su 
-1 çorba kaşığı un 
-1 çorba kaşığı kakao 
-1 kahve fincanı tozşeker
Hazırlanışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım. Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim. Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın. Yarım limon suyunu ekleyim. Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih. 20×20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz. Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz.

Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis tabagına ters cevirin. Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin. (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım. Keki dolapta 5-10 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın. Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin.

Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın. Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün. Afiyet olsun… 

0 yorum:

Yorum Gönder