17 Kasım 2011 Perşembe

Köstebek Pasta

Melek Şahin Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu,
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un

İçi için


Krem şanti
Süt
Muz ( isteğe bağlı) Hindistan cevizi ( isteğe bağlı)


HAZIRLANIŞI

Önce içini hazırlıyoruz köstebek pastamızın ki biz keki pişirirken o bir dolapta soğuyarak kıvamını alsın. Bunun için kremşantiyi sütle çırptıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Dilerseniz kremaya bolca hindistancevizi ekleyebilirsiniz.

Keki içinse önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Şekeri, yağı, kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra Muzlu rulo pastada yaptığımız gibi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişince soğuması için bir süre bekliyoruz. Bir bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarıp artan parçaları robotta iyice ufalıyoruz. Yuvarlak dilimlerin üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremşantiden bir yemek kaşığı koyup ufalanmış parçalarla üzerini kaplıyoruz. Elimizle yuvarlak bir görüntü olmasını sağlıyoruz. Dilerseniz içine muz dilimleri de koyabilirsiniz.

Merve Nur Aktaş

0 yorum:

Yorum Gönder