17 Kasım 2011 Perşembe

Haşhaşlı Cevizli Çörek

Ebru Şahin Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz 
un
haşhaş
ceviz 


HAZIRLANIŞI
Öncelikle mayamızı şekerli suda bir kasede bir kaç dakika bekletip erimesini sağlıyoruz. Daha sonra yağ, ılık süt, maya, tuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş unu ekleyip elimize yapışmıyacak kıvamda çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. 2 saat humurumuz mayalanması için bekletiyoruz(tarifte 2 saat diyordu ama ben hiç o kadar bekliyemedim 1 saatde yetiyor bence:) Mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüp her parçayı incelene kadar açıyoruz,
daha sonra açtığımız hamurun üstüne yağ ceviz ve haşhaş karışımından sürüyoruz.karışımı sürdükden sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği yapar gibi kıvırıyoruz.diğer 3 parçayı da aynı şekilde yapıp üzerlerine yumurta sürüyoruz ve fırına veriyoruz 

0 yorum:

Yorum Gönder