17 Kasım 2011 Perşembe

Muhallebili Kadayıf

Fatma Ünal Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
1 kg süt
1 paket fırınlanmış kadayıf
3 çorba kaşığı un
2 çorbakaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
100 gr tereyağ
ve borcam tepsi :D:D


Yapım Aşaması 
1 kg süt,2 çorba kaşığı nişasta,3çorba kaşığı un,1,5su bardağı şeker tencerede karıştırılıp ocağa konulur,ocağın altı yakılır karıştıra karıştıra koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınıp hemen toz kremşanti içine eklenir güzelce çırpılır. Sonra bir tavaya tereyağ eklenir ardından kadayıf paketinden çıkarılıp bir kabın içine kırıklanır. Sonra tavaya konularak bir güzel tereyağla kavrulur rengi dönene kadar. Ocaktan aldıktan sonra borcam tepsinin dibine kadayıf ince bir tabaka yayılır, sonra üstüne muhallebi eklenir, onun üstüne kadayıf döşenir, arzuya göre iri kıyım ceviz eklenir. Afiyet bal şeker olsun, mükemmel oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder