17 Kasım 2011 Perşembe

Sosyete Mantısı

Fatma Ünal Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
yufka ( kişi sayısına göre ayarlayın,bir yufkadan 8 mantı yapılıyor)
300 gr kıyma
1 soğan
tuz 
karabiber
yoğurt 
sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kaşık salça
zeytinyağı
Yapılışı
Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ilave edip tam suyunu çekmeden ocaktan alın.Tuz karabiber ilave edin.
Yufkaları üst üste koyup her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün.Sırayla ikiye dörde sekize..
Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harç koyup sigara böreği sarar gibi kenarlarını kıvırmadan sarın.Sonra kendi etraflarında gül böreği gibi dolayın ve bir miktar su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın.Tepsiye dizin.Büyük yuvarlak borcam bu ölçü için tam oluyor.Fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Küçük bir tencerede salçayı ve biber salçasını bir miktar su ile sulandırıp zeytinyağı ilavesiyle kaynatın ve sosu hazırlayın.
Tabağa aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökerek servis yapın.misss kibinn 

0 yorum:

Yorum Gönder