17 Kasım 2011 Perşembe

Kozalak Tatlısı

Emine Afacan Güngör Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
4 su bardağı pirinç patlağı
75 gr margarin yada tereyağı
2 kaşık kakao
2 kaşık bal
1 paket kara çikolata 
Yapılışı:
Pirinç patlağı hariç diğer malzemeleri tencerede ocakta malzemeler eriyinceye kadar pişiriyoruz, pişince ocaktan alıp sıcak sıcak pirinç patlağının üzerine döküyoruz karıştırıyoruz. Limon sıkacağının arkasındaki boşluğa bu karıştırdığımız malzemeden koyup sıkı sıkı bastırıyoruz elimizle. Limon sıkacağına vurduğumuzda içine koyduğumuz malzeme bize kozalak şeklinde çıkıyor, bu durumda limon sıkacağını kalıp olarak kullanmış oluyoruz. Malzeme bitene kadar bu işlemi devam ettiriyoruz. Limon sıkacağının cam olmaması lazım, şekil verirken cam kalıptan çıkarmak zor oluyor. En son ikram edilirken üzerine yeşil fıstık tozu yada hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.. 

0 yorum:

Yorum Gönder