MALZEMELER1 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞIyumurta ve şeker iyice çırpılır süt ilave edilip biraz daha çırptıktan sonra diğer malzemeler eklenir. daha sonra büyük boykahve fincanlarını yaglayıp yarısına kadar bu kek harcı dökülür.fincanlar bir tencereye dizilir ve fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye ılık su konulur.kapağı bir örtü örtülerek sıkıca kapatılır.buhar olupta keklerin üstünü ıslatmasın diye örtü tercih edilir.
önce yüksek ateşte su kaynamaya baslayıncaya kadar, su kaynadıktan sonrada kısık ateşte 20 dakika pişirilir.altı kapatıldıktan sonra 15 dk tencerenin kapağı açılmaz.
kek lerimiz piştikten sonra fıncandan cıkarıp ıstenılen sekılde suslenebılır (krem şantı, pasta kreması,cıkolota sosu vs..)
haydi hünerlerı sergılemeye ...Malzeme bizden, renklendirmek sizden
Emine İnceoğlu |
Esra Der |
Merve Parakat Kara |
Meryem Öztürk |
Meryem Öztürk |
Mukaddes Demir Kömürcü |
Nadiye Yazıcı |
Nagehan Gagan Özsoy |
Naziye Altan |
Nuriye Dalda Kılıçaslan |
Özlem Doğan |
Reyhan Mete |
Şeyma Çetinkaya |
Alime Maden |
Esra Erdoğan Yılmaz |
Tuğba Demir Selalmaz |
Yasemin Acar Şimşek |
Zeynep Maçel |
0 yorum:
Yorum Gönder