17 Kasım 2011 Perşembe

Fincanda Kek




Elif Şen Hanım'ın tarifi

MALZEMELER
1 yumurta 
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu




HAZIRLANIŞI
yumurta ve şeker iyice çırpılır süt ilave edilip biraz daha çırptıktan sonra diğer malzemeler eklenir. daha sonra büyük boykahve fincanlarını yaglayıp yarısına kadar bu kek harcı dökülür.fincanlar bir tencereye dizilir ve fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye ılık su konulur.kapağı bir örtü örtülerek sıkıca kapatılır.buhar olupta keklerin üstünü ıslatmasın diye örtü tercih edilir.



önce yüksek ateşte su kaynamaya baslayıncaya kadar, su kaynadıktan sonrada kısık ateşte 20 dakika pişirilir.altı kapatıldıktan sonra 15 dk tencerenin kapağı açılmaz.

kek lerimiz piştikten sonra fıncandan cıkarıp ıstenılen sekılde suslenebılır (krem şantı, pasta kreması,cıkolota sosu vs..)

haydi hünerlerı sergılemeye ...Malzeme bizden, renklendirmek sizden




Emine İnceoğlu

Esra Der 
Merve Parakat Kara

Meryem Öztürk 
Meryem Öztürk 
Mukaddes Demir Kömürcü 
Nadiye Yazıcı 
Nagehan Gagan Özsoy

Naziye Altan

Nuriye Dalda Kılıçaslan 
Özlem Doğan

Reyhan Mete 
Şeyma Çetinkaya
Alime Maden
Esra Erdoğan Yılmaz
Tuğba Demir Selalmaz 
Yasemin Acar Şimşek 
Zeynep Maçel

0 yorum:

Yorum Gönder