17 Kasım 2011 Perşembe

Tavukgöğsü

Tuba Sayman Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kg süt
Vanilya
HAZIRLANIŞI

Margarini iyice eritin,üzerine unu ekleyip çokca kavurun. Şekeri de ilave edip güzelce kavurun.(Kahverengi yanık gibi veya topaklanma olursa da panik yok aynen devam) En son olarak da sütü ilave edin,kaynatın vanilyayı ilave edin.. Alın ocaktan..
Sıcacıkken robota koyun tüm malzemeyi.(Dikkat! Robotta bıçak kullanın,plastik çırpma aparatı ile değil ve çırparken buharı çıkmasın,eğer robotunuz aşağıdaki tip robotlardan ise kırmızı içerisine aldığım aparat ile kapatın buhar çıkan bölgeyi)
20 dk kadar çırpın.. Sonra tepsinin altına pötibör bisküvileri dizin.Üzerine hindistan cevizi koyabilirsiniz.En son olarak tavukgöğsünü tepsiye yayın.. Afiyet olsun.. 

0 yorum:

Yorum Gönder