26 Kasım 2011 Cumartesi

Kedi Dilli Tiramisu

Hatice İlkay Kahraman Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
200 gr kedidili bisküvi (1 paket)
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı

Islatmak için :
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt

Üstü için :
kakao
beyaz çikolata

Yapılışı :
2 yumurta sarısı ve şeker bir kapta unda ilave edilerek çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya devam edilmelidir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırlanan nescafe su şekerden oluşan karışımın yarısını kaşık ile bir sıra dizilen kedi dillerinin üstüne gezdirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci kat kedi dilini de dizdikten sonra kalan karışımla ıslatılır ve kalan krema ile kaplanır.
Üstüne kakao serpilir.(İsteğe göre beyaz çikolata da konabilir.) 

0 yorum:

Yorum Gönder