17 Kasım 2011 Perşembe

Sadrazam Lokumu

Fatmabetül Çoban Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
1 lt süt
1 çay fincanı un
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
HAZIRLANIŞI
Un, yağ ile pembeleşene dek kavrulur, içine süt ve şeker ilave edildikten sonra muhallebi gibi pişirilir. Mini fırın tepsisine ya da benzer ebatta dikdörtgen bir kalıba strech film serilir, pişirdiğimiz karışım spatula yardımı ile incecik yayılır. Bu sırada 1 poşet krem şanti üzerinde yazan tarife göre hazırlanır. Soğumuş olan muhallebinin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şanti sürülür. Dilimlerimizin fotoğraftaki gibi küçük olmasını istiyorsak ortadan ikiye böldükten sonra, eğer rulo pasta ebadında olmasını istiyorsak da tek parça halinde rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında 1–2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyip üzerine hindistan cevizi serperek servis edılır

0 yorum:

Yorum Gönder