18 Kasım 2011 Cuma

Şeker Hamurlu Doğumgünü Pastası

Ayşe Ümeyya Demir Baştürk Hanım'ın tarifi
MALZEMELER

4yumurta
1su bardağı şeker
2su bardağı un
1paket vanilya
1paket kabartmatozu
yarım çay bardağı su (170©) soğuk fırında pişecek






YAPIMI:
yumurtanin beyazini ayri yerde beyaz köpük haline getirin .sarisinida şekerle birlikte iyice köpurtun unu suyu vanilyayi kabartma tozunu ekleyin ensonundada kopurtunuz yumurta beyazini ekleyin tahta bir kasikla karistirin yaglanmis unlanmis tepsiye dokun soguk firinda 170© ilk 20-25 dk acmadan pişirin .pisince sogutup ikiye ayirin istediniz kremayla arasını doldurun üstüne azcik krema sürünki hamur yapişsın.

BADEMLİ SÜSLEME HAMURU
100 gram pudraşekeri
100 gram ince çekilmiş badem
1 adet yumurta
100 gram tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya ya da
3-4 damla badem esansı
Birer tutam farklı renkte
gıda boyaları

BADEMLİ HAMURUNUN YAPIMI :
Süslemeleri yapmak için, elenmiş pudraşekeri ve ince kıyılış bademi bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve tozşekeri benmari usulü eritin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bu karışımı, vanilya esansı ile bademli karışıma ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin ve küçük parçalara ayırın. Her parçayı farklı bir gıda boyası ile renklendirin.
Ama gıda boyasini çok az kullanin çok boyuyo pudra sekerli zeminde merdaneyle açin yarim parmak kalinlindan biraz ince olsun dikkatli olun dagilmasin pastanin uzerini kaplayin.Buarada renksiz oldu zaman rengi krem oluyo beyaz isterseniz beyaz gıda boyasini kullanin uzerindeki kremler dogal renkleri.


Ama aktarda kalmamisti badem tozu bende once kabuklu bademi suda kabugunu soydum sonra kurttum sonra tekrar rondoda çektim bayagi bir ugrasmistim insallah siz tozunu bulursunuz daha kolay olur


ELİF AKAGÜNDÜZ KARAKAYA

0 yorum:

Yorum Gönder