17 Kasım 2011 Perşembe

Peynirli Ay Çöreği

Esra Der Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 kahve kaşığı şeker
1 maya
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
tuz,un
Arası İçin:250 gr. margarin 
HAZIRLANIŞI
Hamur mayalanınca 3'e ayrılır.3 hamur ayrı ayrı 5'e ayrlılr.Tabak büyüklüğünde açılıp, aralarına margarin sürülür. 5 tanesi üstüste konulur. En üsttekilerine yağ sürülmez. Hamur tekrar dinlendirilir. Sonra yufka gibi açılıp sigara böreği gibi kesilip sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder