17 Kasım 2011 Perşembe

Ankara Sarma

Fatmabetül Çoban Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
paket kakaolu bisküvi 
1 su bardağı şeker 
1 çay bardağı un 
4,5 su bardağı süt 
50 gr margarin 
1 pkt vanilya
Çikolata sosu
Krem şanti
Muz
HAZIRLANIŞI
Kakaolu bisküviyi robotta yada elle toz haline getirip borcam tepsiye bastırarak yayıyoruz.margarin ile unu kavuruyoruz sütü,şekeri,vanilyayı ekleyerek pişiriyoruz ve bu karışımı piştikten sonra blender la çırpıp sıcakken bisküvinin üzerine döküyoruz.soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpıyoruz ve soğuyan karışım üzerine yayıyoruz.Kare kesip ortasına muz yerleştirip kareleri sarıyoruz ,servis yaparkende üzerine çikolata sosunu döküyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder