MALZEMELER600 gr pancar turşusu
7.8 ad havuç
7.8 ad patates
2 ad soğan
tuz karabiber pulbiber..
üzeri için; 600 gr süzme yoğurt 2 diş sarımsak 4 dal maydonoz veya derotu
HAZIRLANIŞIPatatesler haşlanıp ezilir, 1 adet yemeklik doğranmış soğanla sıvı yağda sotelenir. Havuçlar rendelenip 1 adet soğan ile sotelenir. Her iki harca baharatları katılır. Pancar rendelenir, kelepçeli kalıba streç yayılıp patatesli karışımın yarısı kalıba bastırılır. Üzerine rendelenmiş pancar sonra havuçlar en üste patates iyiyce bastırılarak yayılır. 30 dk buzdolabında dinlendirilir, servis tabağına ters çevirerek alınır. Salatanın her yanı sarımsaklı yoğurt ile kaplanır, üzerine haşlanıp blendırdan geçirilmiş suyu sıkılmış havuç ile havuç şekli verilip üzerleri kürdanla çizlip derotunla sapları süslenir...AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder