17 Kasım 2011 Perşembe

Bamya Çorbası

Zarife Devebacak Karakaş Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
100 gr kuru bamya
200 gr dana kuşbaşı
2 iri soğan
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı tereyağı
2,5 litre su
1 limon suyu 
bir fiske tuz 

Yapılışı 
Her şeyden önce kuru bamyayı temizleyip haşlıyoruz.Haşladığımız bamyayı ayıklayıp bir kenarda bekletiyoruz.
Hafifçe kavurduğumuz yağın içine daha da küçülttüğümüz dana kuşbaşımızı koyup yarım çay bardağı suyla etimizi kısık ateşte kavuruyoruz.Etler suyunu çektikten sonra incecik kıydığımız soğanları koyup kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince salçayı da koyup güzelce kavurduktan sonra 2,5 litre suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz.Su kaynayınca önceden haşladığımız bamyayı ve tuzu karışıma ilave ediyoruz.Yine kısık ateşte yemeğimizi 1 saate yakın pişiriyoruz.Bamyalar dişe dokunmayacak şekilde yumuşayana dek pişmelidir.Ocaktan indirmeden limon suyunu da ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.Çorbamız sunuma hazırdır.Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder