17 Kasım 2011 Perşembe

Maklube

Ayşe Doğmuş Hanım'ın tarifi
MALZEMELER

2 kilo dana eti
1 kilo patates
5 tane soğan
2 kilo pirinç
1 adet garnitür (hazir)
3 kilo yoğurt
Salata malzemesi:

2 kilo domates
2 kilo salata
1 tane marul
1 maydonoz



Hazırlanışı: 
Eti kuşbaşı olarak doğrayın. Düdüklüde haşlayın. Patatesleri soyun ve halka halka kesin.Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun.

1.aşama
1- Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun.
2- Soğanların üzerine etleri bir kat koyun
3- Etlerin üzerine pirinç koyun
4- Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun
5- Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar(etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye)eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyun.en üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.

2.aşama
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirin.tencereyi kaldırmayın.boş kalan yerlere salatayı(salatanın tarifini vermeye gerek yoktur herhalde) koyun arasına yoğurt koyun.Salata ile yoğurt karışmasın.Tencereyi kaldırın afiyele yiyin

Merve Nur Aktaş
Meryem Öztürk
Hacer Ruşen Ekmen


0 yorum:

Yorum Gönder