MALZEMELER· 2 adet yumurta
· 3 kahve fincanı toz şeker
· 2 kahve fincanı sıvı yağ
· 2 kahve fincanı yoğurt
· 6 kahve fincanı un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
Kreması:
· 2 su bardağı Süt
· 2 yemek kaşığı şeker
· 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı:
1-Yumurta ve şeker güzelce çırpılır
2-İçerisine sıvı yağ, yoğurt ilave edilir Daha sonra diğer kuru malzemeler ilave edilip Kağıt kalıplara konulur
3-Kekler pişerken bu arada krema malzemeleri bir araya getirilip pişirilir
4-Pişen kekler kağıtlarından ayrılır Alt tarafa gelecek olan kısın hafifçe kesilir Ilık kremaya iyice bulanıp daha sonrada bolca her tarafları Hindistan cevizine bulanır
5-Diğer tarafta kuru kayısılarla ayaklar ve burun yapılır Damla çikolatası ile göz yapılıp servis yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder