17 Kasım 2011 Perşembe

Etimek Tatlısı

Esra Erdoğan Yılmaz Hanım'ın tarifi
MALZEMELER
1 Paket Etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:
750 ml. süt
6 kaşık şeker
6 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kaşık tereyağ
1 vanilya

Üstü için: Krem Şanti

Yapışılı: 
Kare borcama etimekler tek sıra olarak dizilir. Kaynatılan şerbet 5 dk. dinlendirilip etimeklerin üzerine dökülür. Süte un, yağ, nişasta ve şeker eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir, pişmeye yakın vanilya eklenir. 5 dk. dinlendirilip şerbetlenmiş etimeklerin üzerine düzgünce yayılır ve soğuması beklenir. En son krem şantide dökülüp düzeltilir isteğe göre süslenir. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder